Quad Core 4:2:2:1 ratio Time Release Protein Blend
Think Smart, Eat Smart Per serving: 34g proteins, 7g BCAAs, 6g carbs, 1g fat Smartlabs®

Cvičení, posilování, svaly - vše na jednom místě!

Pavel Zadražil - rozhovor

Pavle, já vlastně ani nevím, jak začít tento rozhovor. Představovat se tentokrát nemusíš, rozhovor p...

Olympia Strongman - mistrovství ČR 2017 - profi

Už jste si přečetli první část reportu z MČR strongman Olympia Brno na http://osvalech.cz/zpravy/ite...

Olympia Strongman - mistrovství ČR 2017 - amatéři

Olympia Strongman - mistrovství ČR 2017 je za námi. A mě teď čeká psaní reportáže, která bude delší,...

  • Pavel Zadražil - rozhovor

    Pavle, já vlastně ani nevím, jak začít tento rozhovor. Představovat se tentokrát nemusíš, rozhovor p...

  • Olympia Strongman - mistrovství ČR 2017 - profi

    Už jste si přečetli první část reportu z MČR strongman Olympia Brno na http://osvalech.cz/zpravy/ite...

  • Olympia Strongman - mistrovství ČR 2017 - amatéři

    Olympia Strongman - mistrovství ČR 2017 je za námi. A mě teď čeká psaní reportáže, která bude delší,...

Stravování

Rozhodl jsem se, že dnes zkusím menší experiment. Vešel jsem do kanceláře a zeptal se 5 náhodně vybraných lidí na to, co ví o nasycených tucích. Tyhle odpovědi jsem dostal:
1. Jó, to je to špatný, co způsobuje infarkt
2. To je to ve fast foodech
3. Zkouším se jim ve svém jídelníčku maximálně vyhýbat
4. Nasycené tuky způsobují infarkt a vysoký krevní tlak
5. Špatné tuky, které nalezneme v mase

středa 25. červen 2014 9:13

Pravda: Ve výživě nikdy nebyl více nepochopený aspekt, než nasycené tuky a cholesterol. Všichni asi znáte ten pocit, kdy vám dá na střední škole přítelkyně kopačky. Tak se cítím já, když musím pořád poslouchat ty nesmysly o nasycených tucích, se kterými přichází další a další lidé a šíří tyto nepravdy mezi veřejností. Je mi z toho zle. Tyhle nepravdy většinou tlačí lidé, kteří mají velmi slabé vzdělání v oblasti výživy. Ještě více šokující mi přijde to, že takové lži šíří i lidé v oblasti kulturistiky a fitness. To my máme být přeci ti vzdělaní, když jde o výživu. Nebo snad ne? Mým cílem v tomto článku je alespoň to, že si po přečtení tohoto článku najdete trošku více informací o nasycených tucích a cholesterolu. Možná pak i změníte svůj názor na celý tento problém a zapomenete na lži, kterými vám média vymývají mozek.

úterý 10. červen 2014 8:12

The Bulking Diet Delusion - John Meadows - co musíte vědět na začátek

Když nabíráte a vaše procento tuku se navyšuje, tak zároveň snižujete svou citlivost na inzulin, což ovlivní i růst svalů.

Čím větší nadváhu máte, tím se mění fyziologie vašeho těla ve prospěch dalšího nabírání tuku.

Většina lidí, která jede objemovku, nabírá tuk především na jednom místě. Jedná se především o břicho a boky. O to je pak těžší se toho tuku v těchto partiích v dietě zbavit.

Lidé v objemu se někdy setkají i s ektopickým ukládáním tuku. Jelikož je tělo v objemu "zavaleno" nadměrným množstvím kalorií, glukózy a triaglyceridů, tak začne ukládat tuk ne jen v podkoží, ale také ve svalech, díky čemuž budou svaly působit měkce.

Většina mužů nepotřebuje jít nad 12% tuku, aby nabírala svaly optimálně.

Potřebujete být v kalorickém plusu, chcete-li nabrat svaly a ano, je extrémně těžké nabírat svaly bez toho, aby šel nahoru i tuk. Nicméně nabrat 5kg tuku a 0,5kg svalů je vážně špatný nápad.

Tento článek bude jakýmsi přepisem jedné epizody z podcastu Bena Pakulskiho, ve kterém přivítal kromě Johna Meadowse i Jacoba Wilsona. Tématem byla optimalizace načasování jednotlivých makronutrientů pro lepší výkon v tréninku a redukci tuku.

Jak se projevuje flexibilní metabolismu?
Flexibilní metabolismus se projevuje tak, že tělo využívá zdroje energie přesně tak, jak my chceme. Když tělo potřebuje sacharidy, tak funguje na sacharidech. Potřebuje-li tuky, tak funguje na tucích. Bílkoviny využívat jako zdroj energie nechceme, ty jsou pro nás v jídelníčku jako stavební makroživina.

Charles R. Poliquin v tomto videu zodpovídá otázku “Jaký je nejlepší zdroj sacharidů potréninku pro doplnění glykogenu, ne však doplněk stravy?”

 

Strana 1 z 11